Тел: +359 896 322 622; +359 889 016 894; +02/465 11 20
Е-мейл: office@elpida.bg

Курсове по MySQL

MySQL е най-популярната система за управление на бази данни с отворен код. SQL е съкращение от Structured Query Language (Структуриран език за заявки), предназначен за създаване, обработка и четене на бази данни, които представляват пакети от свързана информация, съхраняванa в таблици. MySQL поддържа интерфейси за достъп от множество програмни езици – C/C++, Java, Perl, Python, но най-често се използва в комбинация с езика PHP. MySQL широко се използва при изграждането на уеб сайтове, особено такива с по-голям обем информация, изискваща бързо четене и обработка.

 

За кого e полезен курсът?

Курсът е подходящ  за тези, които за пръв път ще се запознаят с изграждането и управлението на база от данни, както и за тези, които имат начални познания и желаят да ги развият.

 

Какъв е броят на  участниците в една група?

Максималният брой   участници в една група не надхвърля   5-6 души. Работата в малки групи спомага за развитие на индивидуалния подход, както и за това, на всеки един от курсистите да се обърне специално внимание, за да може  материалът да бъде усвоен лесно и ефикасно.

 

Записване за курса

За записване за курса, изберете един от следните варианти: позвънете на посочените телефони , изпратете имейл на office@elpida.bg или  попълнете формата за онлайн записване. Записването и заплащането , се осъществяват най-късно  до  седем работни дни,  преди старта на курса. Заплащането можете да направите по удобен за Вас начин:  на място в нашия  офис на бул. Витоша 32, етаж 2 или по банков път.

 

Продължителност на курса

Продължителността на курса е 50 учебни часа (два месеца).

 

Завършване на курса

Всеки завършил успешно курса по MySQL и успешно положил финалния тест, ще получи сертификат за завършеното обучение.

 

Учебна програма:

1. Въведение в релационните бази данни.

2. Структура на бази данни.

3. Типове данни в MySQL.

4. Манипулации на бази данни – създаване, промяна, изтриване.

5. Манипулации на таблици – създаване, промяна, изтриване.

6. Манипулации на данни в таблици – създаване, промяна, изтриване.

7. Интерфейс между MySQL и PHP.

8. Свързване към MySQL сървър.

9. Манипулации на данни в таблици – създаване, промяна, изтриване.

10. Извличане на данни от таблица.