Тел: +359 896 322 622; +359 889 016 894; +02/465 11 20
Е-мейл: office@elpida.bg

Instagram Курс: Техники и Стратегии за Популярност и Успех

Добре дошли в света на Instagram рекламата и маркетинга с нашия курс! Влезте в това вълнуващо пътешествие, независимо дали сте бизнес собственик, инфлуенсър или амбициозен дигитален стратег. Този курс е ключът към разширяване на вашите умения и разкриването на пълния потенциал на Instagram като рекламна платформа.

За кого е подходящ курсът?
Независимо дали сте инфлуенсър, създател на съдържание, предприемач или просто искате да надминете броя на вашите абонати, този курс е точно за вас. Идеален е за всички, които имат или планират да започнат свой собствен бизнес и искат да разширят своята аудитория. Ако предлагате стоки или услуги и желаете да достигнете повече хора, абонати и последователи, този курс ще ви предостави необходимите знания и умения.

Какъв е броят на участниците в една група?
Онлайн: Неограничен
На място: до 8 души

Изисквания към участниците в курса:
Всеки участник трябва да разполага с персонален компютър и активен акаунт в Gmail.

Продължителност на курса:
Продължителността на курса е 48 учебни часа (два месеца).

ВИЖ ГРАФИК НА КУРСА INSTAGRAM – ТЕХНИКИ И СТРАТЕГИИ ЗА ПОПУЛЯРНОСТ И УСПЕХ

 

Основни модули на курса:

1. Въведение в Instagram и създаване на оптимизиран профил:
Курсът започва с обобщение на платформата, нейната история и значението й за маркетинга и бизнеса.
Ще създадете оптимизиран профил, който да привлича вниманието на аудиторията ви.

2. Създаване на визуално съдържание:
Ще се научите как да създавате привлекателни и модерни визуални материали, които ще резонират с вашата целева аудитория и ще увеличат ангажираността ви в Instagram. Създаване на атрактивно съдържание, като използвате снимки, видеоклипове, Stories и Reels.

3. Стратегически решения:
Ще получите задълбочено разбиране на рекламната екосистема на Instagram и ще откриете усъвършенствани стратегии за максимален обхват и ангажираност. Как да ангажирате аудиторията си чрез взаимодействие, включване в общността и обратни връзки.

4. Майсторство в създаването на реклами:
Ще научите как да създавате визуално зашеметяващи и ефективни реклами, които завладяват вашата целева аудитория. Ще разберете изкуството на разказването на истории чрез визуално съдържание в Instagram, включително настройка на рекламни кампании, целево насочване и оптимизация.

5. Насочване към аудитория:
Ще откриете тайните на прецизното насочване към аудиторията, за да сте сигурни, че рекламите ви достигат до правилните хора. Ще разгледаме персонализирани аудитории, подобни аудитории и поведенческо насочване. Стратегии за изграждане на лоялна общност от последователи и аудитория.

6. Оптимизация на кампанията:
Ще видите анализите и показателите, за да можете да оптимизирате кампаниите си за максимална възвръщаемост на инвестициите. Прилагане A/B тестване и усъвършенстване на подхода въз основа на данни в реално време.

7. Измерване на Резултатите:
Ще научите как да измервате и анализирате успеха на вашия профил и кампании чрез аналитични инструменти на Instagram.

8. Стратегии за бюджетиране и наддаване:
Ще научите изкуството на бюджетиране, за да увеличите ефективно рекламните си разходи. Ще разгледате стратегии за офериране, които са в съответствие с целите на кампаниите.

9. Върбална и Визуална Идентичност:
Ще се научите как да създадете и поддържате съобразеност във вашата върбална и визуална идентичност.

10. Запознаване с Instagram Insights:
Ще се запознаете със силата на Instagram Insights за точно проследяване и анализ на представянето. Как се внедрява и как се проследяват реализациите, за да измервате успеха на вашите кампании.

11. Динамични реклами и пренасочване:
Ще научите как да подобрите маркетинговите си стратегии с динамични реклами, които се адаптират към поведението на потребителите. Прилагане на ефективни кампании за пренасочване, за да ангажирате отново потенциални клиенти.

12. Instagram за Бизнеси:
Ще научите как да използвате различните бизнес инструменти на Instagram, като магазини, рекламни инструменти и аналитика за постигане на бизнес цели.

13. Стратегии за мащабиране:
Ще разберете как да мащабирате успешните си кампании, без да компрометирате ефективността. Разбиране на нюансите на мащабирането за различни бизнес цели.

14. Тенденции и Бъдещи Перспективи:
Ще научите текущите тенденции в Instagram и прогнози за бъдещето на платформата и нейното развитие.

15. Казуси и примери от реалния маркетинг в Instagram:
Ще разгледате и прилагате реални кампании, които илюстрират успешни рекламни стратегии в Instagram. Как бизнесите в различните отрасли са постигнали забележителни резултати.

16. Достигане и ангажираност:
Ще се научите как да достигате всички потребители на Instagram, за които са предназначени вашите стоки, услуги и реклами както в България, така и извън нея. Как да управлявате аудиториите и как алгоритмите на Instagram работят за вас и по какъв начин.

Тези модули представляват комплексен подход към изграждането на успешно присъствие в Instagram, който обхваща всички аспекти от създаването на профил до измерването на резултатите и оптимизирането на рекламните кампании.