Тел: +359 896 322 622; +359 889 016 894; +02/465 11 20
Е-мейл: office@elpida.bg

За езиков център Елпида

Първи стъпки на Езиков център „Елпида“

В началото Езикова школа „Елпида“ стартира с изключително малко на брой учители по няколко чужди езика:  гръцки, руски, немски,  испански  и английски език. Индивидуалните занятия  преобладават, много по-рядко  се сформират малки  групи (между 3-6 души) . Най-силен е  интересът към гръцки и английски език. Причина за това е и самото наименование на школата- Елпида. Думата е с  гръцки произход и означава надежда. Надежда за по-добро бъдеще, за реализиране на личностните мечти и цели. Надежда за един свят, лишен от езикови бариери. За няколко месеца се засилва интересът  към испански и най-вече към руски и немски език, освен индивидуални занятия се сформират и няколко групи за изучаване на тези езици. Постепенно центърът се развива и предлага над 16 чужди езика, като всяка година се добавят нови. Увеличават се групите и индивидуалните занятия, с изключително бързи темпове и в края на 2016г.  школата обучава стотици клиенти по всеки, предлаган от нея, език.

Какво отличава Езиков център „Елпида“ от другите школи за чужди езици?

Едно от предимствата на Езиков център Елпида е това, че екипът се състои от преподаватели, които са опитни педагози и филолози, с широк обхват от знания и подходи, които са заложени в обучителния процес и доразвиват непрекъснато качеството на обучение в школата. Те са специалисти с повече от десет години стаж като преподаватели, съставители на речници, учебници, университетски преподаватели и учители, работещи в реномирани училища в София. Също така и естествени носители на съответния език, с педагогическа правоспособност, опит и перфектен български. Не по-малко важно значение има този факт и за атмосферата, в която учат и напредват в знанията си курсистите, работещи с най-добрите преподаватели в България, мотивирани да предадат по лесен и приятен начин, знанията си на своите клиенти.

Сплотен екип, амбициран да доразвива идеята на центъра и отлично подготвен, за да остави силно позитивно впечатление сред своите клиенти,мотивиран и амбициран да постигне съвършено усвояване на материала, това е лицето на Езиков център „Елпида“. Повече от шест години усилена работа, старание и всеотдайност на екипа от висококвалифицирани специалисти, филолози и естествени носители на съответния език, осигуряват водещо място на школата сред другите Езикови центрове и поддържат отличен имидж на „Елпида“. Луксозните и изискани офиси на центъра, ултра модерни и комфортни учебни зали, намиращи се в пешеходната част на бул. „Витоша“, както и на улица „Граф Игнатиев“ , карат клиентите на школата да посещават с удоволствие учебните занятия.

Екипът на „Елпида“ предразполага иновативно развитие на учебния процес и въвеждане на редица нови подходи, сред които основен е Интерактивният метод на преподаване, който спомага за развиването най-вече на комуникативни умения на съответния език. Така се постига увереност в знанията, а самият учебен процес е много по-динамичен, разнообразен и приятен. Това е и една от причините над 95% от нашите курсисти да презаписват следващи нива в школата.

До какво довеждат предимствата на Езиков център „Елпида“?

Всички тези предимства на „Елпида“ водят до неколкократно увеличаване както на преподавателите, така и на клиентите. Всяка година  екипът на Езиков център Елпида нараства, броят на преподавателите се увеличава, а самите те биват  подбирани най-вече с оглед на принципите, на които се дължи успеха и развитието на школата, най – важните от които са : Амбиция и желание за постигане на лични успехи, в рамките на Центъра, непрекъснато развитие и усъвършенстване качестовото на работата, желание за прилагане на иновативни методи в процеса на обучение, опит и прилагане на индивидуален подход към всеки един клиент. Основният принцип на Езиков център „Елпида“ е, че всеки клиент е най-важен, за всеки един трябва да се намери подходящия индивидуален подход, така че обучението му в школата да бъде не само високо ефективно, но и изключително приятно.

Как ние от Езиков център „Елпида“ работим?

Всички въпроси, свързани с организацията и функционирането на школата, винаги подлежат на колективно обсъждане и отправяне на предложения както от преподавателите към управителите, така и от управителите към преподавателите. Що се отнася до коректността в отношенията с клиентите, обучаващи се в школата, инвестираното доверие и перфекционизъм в работата, винаги среща подобно отношение. Доказателство за това е направената през септември 2014г. анкета сред настоящи и бивши курсисти на школата, в която 97% от анкетираните лица похвалиха професионалното отношение на управителите и преподавателите в „Елпида“. Анкетата бе повторена през 2016г, когато 99% от анкетираните клиенти на центъра поставиха най-висока оценка на „Елпида“ и определиха школата като най-добър езиков център в България.

Младият екип предразполага иновативно развитие на учебния процес и въвеждане на редица нови подходи, сред които основен е Интерактивният метод на преподаване, който спомага за развиването най-вече на комуникативни умения на съответния език. Така се постига  увереност в знанията, а самият учебен процес  е много по-динамичен, разнообразен и приятен.   Това е  и една от причините над   95% от нашите курсисти да презаписват следващи нива в школата.

Всеки преподавател оформя облика на езика, по който преподава и методите на обучение по него. Най-развити, търсени и радващи се на голям брой курсисти, са английският език, след него турски, немски, руски и гръцки, както и сръбски, френски и италиански. За всеки един от тези езици, към настоящия момент, се обучават над 20 групи и над 100 индивидуални курсисти. По-екзотичните езици като иврит, китайски и арабски, през последните години, станаха особено популярни и търсени, сред клиентите на Езиков център „Елпида“.

Интересни факти:

70 % от курсистите узнават за центъра от свои познати, приятели , бивши и настоящи клиенти на школата, 30 % научават за нас след търсене в интернет и преглед на информацията от нашия сайт.

В сравнение с данните от септември 2013г. , школата е привлякла с над 500% повече индивидуални курсисти и е увеличила многократно броя на групите, които  към януари 2017г.,  са над 100

Офиси на Езиков център „Елпида“

И двата офиса на школата се намират в рамките на идеален център-София, на ключови места, удобни за паркиране и придвижване с градски транспорт ( в близост до метро-станции). Разполагат с  единадесет зали за групово и индивидуално обучение, изключително модерна база и комфортни условия. Лукс и изисканост струи от офисите на центъра. Чуждоезикова библиотека, преносими компютри, СD-устройства, проектори, мини бар с безплатни напитки (минерална вода, чай, кафе), спомагат за приятното усещане у клиентите, което цялостният облик на Езиков център „Елпида“ оставя.

Централният офис на школата се намира на бул.“Витоша“32, ет.2. Офисът е изключително модерен, комфортен и луксозен. Гледката от учебните зали е към „Витошка“. Вторият офис на Езиков център „Елпида“, се намира на улица „Граф Игнатиев“35А, ет.2. Комфортен, уютен и изискан офис, на комуникативно място, удобно за паркиране.

Нашият екип:

Най-важно при подбирането на екипа и включването на нови преподаватели към настоящия състав е първото впечатление. Харизмата е нужна, защото химията е много важна при установяване на контакт, основан върху доверие в професионалните и лични качества на преподавателя, между учителя и курсистите.

Опитът е вторият по значимост фактор, защото той осигурява качествено преподаване и прави преподавателите по-умели в изграждането на нови методи и подходи.

Езиков център „Елпида“ работи само с висококвалифицирани специалисти филолози, с над десет години стаж като преподаватели, както и с естествени носители на езика, с педагогическа правоспособност и опит.

Не без значение остава академичната подготовка на нашия екип, защото за Езиков център Елпида, общата култура и възможността на преподавателя да предаде на курсистите нещо повече от знанията, залегнали в учебната система, е една от висшите ценности, на която държим и изискваме от кандидатите. Силна мотивация и амбиция да предадат лесно и по приятен начин материала, усмивка и професионализъм, това съчетава в себе си, всеки един от преподавателите в центъра.

Компютърни обучения